Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΑΙΣΧΟΣ!!! Εντολή εισαγγελέα για συλλήψεις μαθητών-καταληψιών

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών στην αστυνομία να προχωρήσει ακόμη και σε συλλήψεις, προκειμένου να τερματιστούν οι καταλήψεις που συνεχίζονται σε 7 σχολεία του νομού.
Οι δικογραφίες που θα σχηματίζονται σε βάρος των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις θα γίνονται ανεξάρτητα εάν έχει προηγηθεί καταγγελία από τους διευθυντές.
Οι αστυνομικοί θα μπορούν να προχωρούν ακόμη και σε συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με το έγγραφο, σε τέτοιες περιπτώσεις ο εισαγγελέας ζητά να εφαρμόζεται ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία.
Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι τα αιτήματά τους είναι σοβαρά και μόνος τρόπος να λυθούν είναι οι καταλήψεις. Μεταξύ άλλων, ζητούν να καταργηθούν οι διπλοβάρδιες, που σε ορισμένους δήμους φτάνουν το 50% των σχολείων, αλλά και να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές. Για απόφαση που ρίχνει "λάδι στη φωτιά" κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας είχε στείλει επιστολή και προς τους διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προειδοποιώντας τους πως αν δεν λυθούν οι καταλήψεις, θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες.

Πηγή: Mega Channel

Σχόλιο δικό μου: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ; Ποια Δικαιοσύνη είναι αυτή που συλλαμβάνει μαθητές; ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 90-91 η Δεξιά δεν τόλμησε να συλλάβει μαθητές! (Άλλο που στο τέλος έστειλε τους παρακρατικούς ΟΝΝΕΔίτες να κάνουν τη βρωμοδουλειά της!).
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η Υπουργός Παιδείας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τι λένε για αυτό;
Ποιος θα "μαζέψει" αυτούς τους όχι ανεξάρτητους, αλλά ανεξέλεγκτους "λειτουργούς" της... Δικαιοσύνης;
Γι' αυτά ρίξαμε τη Δεξιά;
Σ Ο Β Α Ρ Ε Υ Τ Ε Ι Τ Ε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου