Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Ποιοι κρύβουν την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τις τράπεζες?


Απο τον Παντελή Πασπαλα
Νταβατζήδες, τραπεζίτες και πολιτικά στελέχη που τους έχουν <χορηγούς> κάνουν παιχνίδια με τις αποφάσεις του κινήματος και του Προέδρου.

Αλήθεια πόσοι έμαθαν την πρόταση νόμου που κατέθεσε για διάλογο το ΠΑΣΟΚ για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών? Σε πόσα δελτία ειδήσεων πέρασε? Πόσες εφημερίδες έγραψαν?Πρόταση που περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης φυσικών προσώπων από χρέη προς τις τράπεζες, και τρίτους.Μεταξύ άλλων η πρόταση νόμου προβλέπει την ρύθμιση χρεών με βάση την οικονομική δυνατότητα του υπόχρεου, και όχι την απαίτηση των τραπεζών, μέσω ειρηνοδικείου. Σκοπός της είναι να αποκλείσει οποιαδήποτε δυνατότητα ατομικής ή συλλογικής εκτέλεσης στη μελλοντική περιουσία του καταναλωτή για παλαιότερες οφειλές. Η πρόταση φτάνει μέχρι την απαλλαγή του υπόχρεου από τα χρέη αν θεωρηθεί ότι πραγματικά αδυνατεί.
Συγκεκριμένα : απαλλαγή του υπερχρεωμένου καταναλωτή υλοποιείται σε 3 στάδια. Στο πρώτο στάδιο επιδιώκεται η εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς στη βάση ενός πλάνου εξυγίανσης των χρεών. Στο δεύτερο στάδιο, και εφόσον δεν ευοδωθεί το πρώτο, ο οφειλέτης δικαιούται να υποβάλει αίτηση για έναρξη της διαδικασίας απαλλαγής από τα χρέη, με σκοπό να επιδιωχθεί δικαστικώς η συναινετική αποδοχή του. Αν δεν αντικρούσουν το σχέδιο οι πιστωτές εντός ορισμένης προθεσμίας λογίζεται ότι το αποδέχθηκαν. Στο τρίτο στάδιο, σε περίπτωση που δεν προκύψει συναινετική αποδοχή κατά την προηγούμενη φάση, ξεκινά πλέον η δικαστική διαδικασία ρύθμισης των χρεών και ελέγχεται αυτεπαγγέλτως αν υπάρχουν οι σχετικές προϋποθέσεις για την αιτούμενη απαλλαγή.http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/91e6dba3-d9e7-4ceb-9a21-c265f510ae18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου