Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ: Διαγραφή των καταναλωτικών χρεών των πολιτών!

Αγαπητοί φίλοι,
Όπως σας είχαμε πει από την αρχή, στόχος μας είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τον όρο "σεισάχθεια" ως πρακτική που ακολουθήθηκε στην αρχαιότητα σε περιόδους οικονομικής κρίσεως. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, και νομικές, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και φυσικά από τους τραπεζίτες. Αυτό όμως δεν θα μας αποτρέψει να το προσπαθήσουμε, να το απαιτήσουμε, και να το κάνουμε λαϊκό αίτημα. Και όταν ο λαός απαιτεί, ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι πάντα βγαίνει κερδισμένος, η τουλάχιστον έρχεται καλύτερη κατάσταση από αυτήν που βρισκόταν.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, ανάλογα με τον χρόνο και την θέληση του, από το απλά να είναι μέλος και να ενημερώνεται, να βοηθάει στην διάδοση της ομάδας, και βέβαια να προτείνει, να έρχεται στις συναντήσεις, να μετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές κλπ.Προς το παρόν και μέχρι το Πάσχα θα μείνουμε στην προσπάθεια διάδοσης της ομάδας στο facebook αλλά και γενικά στο ιντερνετ.
Για αυτό σας ζητούμε:
1)Στέλνουμε προσκλήσεις για την ομάδα σε όσους φίλους μας δεν έχουμε στείλει.
2)Γράφουμε στο προφίλ μας για την ομάδα ανά τακτικά διαστήματα.
3)Στέλνουμε το ακόλουθο κείμενο σε όσα μπλόγκς μπορούμε: Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν!!!!!!!!!!
ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ: Διαγραφή των καταναλωτικών χρεών των πολιτών!
Στόχος μας να ξεκινήσουμε από το διαδίκτυο και τα blogs ένα δίκαιο πολιτικό αγώνα για ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, δηλαδή διαγραφή των χρεών (καταναλωτικά δάνεια πιστωτικές κάρτες) των πολιτών από τις τράπεζες! Μία ανάγκη πραγματική, ένα παλλαϊκό αίτημα!
Αυτό βεβαίως δεν μπορεί να γίνει άκριτα αλλά με διαβάθμιση... π.χ. όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ολική διαγραφή χρεών... από 20.000 μέχρι 30.000 διαγραφή του 70%.. κλπ. Επικεντρώνουμε στα καταναλωτικά δάνεια γιατί οι τράπεζες αισχροκερδούσαν για πολλά χρόνια, όπως και σήμερα, με αποτέλεσμα όσοι απο ανάγκη δανείστηκαν για την καθημερινότητα ένα ποσό, να έχουν ήδη επιστρέψει το διπλάσιο και ακόμα να χρωστάνε στις τράπεζες με την τοκογλυφική τακτική τους. Εξάλλου, οικονομική ανάκαμψη δεν θα υπάρξει αν δεν απαλλαγούν από τα χρέη οι μικρότερες οικονομικές μονάδες που είναι τα νοικοκυριά.Γι' αυτό και σας καλούμε όλους να συντονιστούμε και αργότερα να οργανώσουμε μαζικές ειρηνικές διαμαρτυρίες έξω από διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, απαιτώντας ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ και ενημερώνοντας τους πολίτες.
Επιθυμία μας είναι να γίνουν πολλοί πυρήνες σε όλη την Ελλάδα..., Για όλες τις εξελίξεις της πρωτοβουλίας αυτής, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την σελίδα www.30plus-gr.blogspot.com και στο facebook http://www.facebook.com/posted.php?id=1368931080&share_id=50780959341#s50780959341
Επίσης για προτάσεις και συμμετοχές περιμένουμε τα email σας στο 30plusgr@gmail.com Αναζητούμε φίλους δικηγόρους, οικονομολόγους, συνταγματολόγους, συνδικαλιστές να συνεργαστούμε ώστε να αποκτήσει βάση το αίτημα μας...Καλό μας αγώνα...
4)Όσοι θέλετε στείλτε μας σε μήνυμα που ζείτε, σε ποια πόλη εντός Ελλάδας, η και εκτός σε ποια χώρα κλπ, ώστε αμέσως μετά το Πάσχα να κάνουμε την πρώτη μας συνάντηση, αλλά και να βρούμε τρόπους δράσης για όσους είναι μακριά από την Αθήνα.
5)Προτείνετε δράσεις, σαφέστατα δεν θα προβούμε μόνο σε απλές διαμαρτυρίες, μπορούμε να κάνουμε ημερίδες, επιστημονικές επιτροπές, κλπ για την προώθηση του αιτήματος μας.
Η μάχη έχει ήδη ξεκινήσει….. καλό μας αγώνα…..

1 σχόλιο:

  1. Μήπως θα ήταν πιο ρεαλιστικό και δίκαιο αίτημα, η μείωση των επιτοκίων σε λογικά πλαίσια; Η διαγραφή των χρεών αυτόματα δημιουργεί και μια κοινωνική αδικία: Ο Α που δανειζόταν συνέχεια για να αγοράζει plasma TV, gucci παντελονάκια κλπ να τα επιστρέψει πίσω αν δε μπορεί να τα πληρώσει. Δε θα του τα πληρώσει ο Β που έχει σύνεση στις αγορές του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή