Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Όταν δικάζουν τους μαθητές…
...κλείνουν τα σχολεία ανοίγουν φυλακές...


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους μαθητές της εξέγερσης του Δεκεμβρίου, και καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να βρεθούν στη συναυλία συμπαράστασης, την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα στον Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή.
Ακολουθεί το κείμενο- κάλεσμα των μαθητών:

…Το Δεκέμβρη ξεχυθήκαμε στους δρόμους μετά από τη δολοφονία του 15χρονου συμμαθητή μας από αστυνομικό. Η κρατική βία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν περισσότερη αστυνομική βία, επιθέσεις με ασφυξιογόνα, απειλές με όπλα που σημάδευαν στο πλήθος, πυροβολισμοί στον αέρα, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις. Συνέλαβαν μέχρι και 13χρονα παιδιά, δικηγόρους, δημοσιογράφους, άσχετους περαστικούς. Φοβήθηκαν. Φοβήθηκαν που επιτέλους σηκώσαμε κεφάλι με αυτό το τόσο μαζικό κίνημα.Τώρα οι συλληφθέντες ανέρχονται στους 200. Συγκλονιστική είναι η περίπτωση των μαθητών που συνελήφθησαν στη Λάρισα. Αυτοί οι μαθητές θα δικαστούν με τον τρομονόμο για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης!! Έχουμε επίσης συλληφθέντες από τον Πειραιά που πιάστηκαν μπροστά στα μάτια μας και δικάζονται στις 9/3. Η απάντηση δεν μπορεί να ναι διαφορετική. Ξανά στους δρόμους. Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τους συμμαθητές μας που δικάζονται γιατί τολμήσαμε να αντιδράσουμε, τολμήσαμε να ξεσηκωθούμε, τολμήσαμε να φωνάξουμε «θέλουμε τη ζωή μας πίσω». Η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ μας παρουσιάζουν ως εγκληματίες, παραβατικούς, προβληματικούς.. Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι η αμφισβήτηση είναι αδίκημα και όσοι/ες αγωνίζονται είναι εγκληματίες. Δεν θα τους περάσει!Εμείς οι μαθητές και οι μαθήτριες του μουσικού σχολείου απαντάμε εκτός από τις διαδηλώσεις, με συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 8 Μάρτη, μία μέρα πριν τη δίκη των μαθητών του Πειραιά και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά την ημέρα της δίκης.Έχουμε δύναμη και δυνατότητα να δημιουργήσουμε. Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν! Όσους κι αν πιάσουν δεν θα χωριστούμε.Στο δρόμο θα σπάσουμε τον τρόμο!
Μαθητές/τριες Μουσικού Σχολείου Πειραιά ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 8/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 7μ.μ, ΠΛ.ΚΟΡΑΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου