Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Βία από τα ΜΑΤ στο Κορυδαλλό για τα …μάτια του Μ. Χρυσοχοΐδη

Από τον Παντελή Πασπαλά

Όταν είσαι υπουργός μιας κυβέρνησης που έχει θάψει τα όνειρα τις ελπίδες ενός λαού, έχει λεηλατήσει μόχθο και ιδρώτα μιας ζωής, και επισκέπτεσαι μια περιοχή όπου η ανεργία αγγίζει το 40%, (β΄ Πειραια) για να μιλήσεις στο στενό και μόνο κομματικό σου ακροατήριο, και όχι για να πεις μια έστω συγνώμη, αλλά για να προπαγανδίσεις τα μελλοντικά σου σχέδια, θα πρέπει να περιμένεις και τις ανάλογες αντιδράσεις, και αν μη τι άλλο να τις δεχθείς με σεμνότητα.

Χθες λοιπόν στην Πλ. Ε. Βενιζέλου σε μαγαζί που έβγαζε λόγο ο συγκεκριμένος μαζεύτηκαν πολίτες από την γειτονιά ειρηνικά να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης που μετέχει, αλλά κυρίως την απόγνωση και την αγωνία τους για αυτά που έρχονται.

100 κάτοικοι περίπου στάθηκαν έξω από το μαγαζί την ώρα της εκδήλωσης με ένα πανό και με συνθήματα κατά του μνημονίου.

Δυστυχώς όμως είναι τέτοιος ο πανικός των κυβερνώντων που δεν δέχονται πλέον το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη στην διαμαρτυρία.

Έτσι ξαφνικά και απρόκλητα, χωρίς καμία προειδοποίηση για να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι κλπ, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν βάρβαρα στους κατοίκους και αφού ξυλοκόπησαν πολλούς από αυτούς, προχώρησαν σε 6 προσαγωγές (οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τα μεσάνυχτα).

Ήταν τέτοιο το μένος τους που καταδίωκαν τον κόσμο έως και μισό χιλιόμετρο από το χώρο της εκδήλωσης.

Η πόλη από χθες είναι ανάστατη…

Ο Κορυδαλλός η Νίκαια το Πέραμα έχουν βαθιά ριζωμένο το δημοκρατικό και αγωνιστικό αίσθημα και το έχουν αποδείξει στον παρελθόν, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που λέγανε πως η πόλη δεν θα επιτρέψει ξανά την αυθαίρετη καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου