Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

6-12-2011: Επίδειξη δύναμης από την νεολαία..

Από τον Παντελή Πασπάλα
Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά και σε παγκόσμια κλίμακα, όταν αποφασίζει η νεολαία να ..πατήσει γερά στον δρόμο... σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι κρατούντες ακόμα και αν έχουν τον ισχυρότερο στρατό καταστολής.
Στην Ελλάδα τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 απλά ήταν η επιβεβαίωση της παραπάνω διαπίστωσης.
Χθες 6-12-2011 οι νέοι όλης της χώρας για τρίτη συνεχή χρονιά κατέβηκαν δυναμικά στους δρόμους τιμώντας εν μέρη την μνήμη του δολοφονημένου Α.Γρηγορόπουλου, δηλώνοντας όμως και την παρουσία τους ενάντια στον καθημερινό βιασμό της αξιοπρέπειας όλων μας, τις καθημερινές προσαγωγές, συλλήψεις, και φυλακίσεις όσων αντιστέκονται η αναπτύσσουν δράσεις σε ανάλογη κατεύθυνση, τον άγριο ξυλοδαρμό και τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας με γκλοπ και χημικά ενάντια σε όσους διαδηλώνουν.
Παρά τα μέτρα, και την κατάσταση ετοιμότητας η αστυνομία έδειξε σαστισμένη αιφνιδιασμένη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει την οργή των νέων.
Οι νέοι επέλεξαν για μια ακόμη φορά να προβούν σε δυναμικές ενέργειες (τις οποίες δεν θα κρίνω). Επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, τα πολιόρκησαν, αποφάσισαν να συγκρουστούν..
Το μήνυμα που έδωσαν είναι σαφές: ..Ο Δεκέμβρης δεν τέλειωσε ποτέ..
Γνωρίζουν την δύναμη τους.. και το πότε θα επιλέξουν να την ξαναχρησιμοποιήσουν μαζικά.. το ξέρουν μόνο οι ίδιοι.. Και αυτό το λέω γιατί διαβάζω διάφορα σχόλια του στιλ ..Μα που είναι οι νέοι τώρα που τους χρειαζόμαστε.. από την μία, άλλα από την άλλη για να μην χάσουμε και τον καθωσπρεπισμό μας, να τους κατακρίνουμε γιατί βάλανε ένα μαντήλι στο πρόσωπο η μια προστευτική μάσκα για να μην πνιγούν από τα χημικά.. λέγοντας τους κουκουλοφόρους..
Εδώ λοιπόν είναι η διαφορά και το μεγαλείο αυτών των παιδιών.. Που βγήκαν στον δρόμο να παλέψουν με τα χέρια τους και άοπλοι έναν παντοδύναμο πλήρη εξοπλισμένο στρατό καταστολής.. και απέδειξαν ότι όποτε ήθελαν.. τον νικούσαν. Και κατέβηκαν γιατί απλά.. τους εξόργισε η απώλεια μιας ζωής που την θεωρούν πιο σημαντική αιτία από την απώλεια... μερικών ευρώ.
Συμπέρασμα:
...Όσο το πολιτειακό μας σύστημα απλά διατηρεί το ψευτογόητρο του με τεχνάσματα.. (και αναφέρομαι στην απίστευτη γελοιότητα της πτώσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.. μιας κυβέρνησης που έπεσε από τις δυναμικές κινητοποιήσεις στις 19-20 και 28 Οκτωβρίου, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 1.000.000 κόσμος σε όλη την Ελλάδα,) και παρ όλα αυτά βρήκε τον τρόπο να φανεί ότι η κυβέρνηση έπεσε από βουλευτές και κόμματα που φοβόντουσαν ότι δεν θα εφαρμοστή η πολιτική που είχαν ήδη αποφασίσει.. ενάντια στη λαϊκή θέληση (εκτός και αν μας πουν ότι όλος αυτός ο κόσμος που διαδήλωνε ζητούσε περισσότερο μνημόνιο και νέα μέτρα),
...Όσο επιμένουν οι κρατούντες σε μια ψευτοπλειοψηφία στην βουλή που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία στην κοινωνία..
...όσο το μόνο που τους αφορά είναι να περισώσουν τα πλούτη τα δικά τους, των τραπεζών τους, και των αφεντικών τους (Ελλήνων και ξένων).. χωρίς να νοιάζονται αν καταδικάζουν έναν λαό σε μαρασμό και αφάνισή, χωρίς να σκέφτονται το ότι τα σχέδια τους μπορεί να γίνουν στάχτη.. (τα σχέδια τους να γίνουμε δούλοι των 400 ευρώ η της ανάλογης αγοραστικής δύναμης του όποιου νομίσματος, δούλοι των <<επενδυτών>> που θα έρθουν σε 3 η 4 χρόνια, όταν εδώ θα ψαχνόμαστε για ένα πακέτο ζυμαρικά και θα μας εκβιάζουν με πραγματική ανεργία στο 35% η και 40%...)
Τόσο πιο κοντά φέρνουν μια αντιπαράθεση που εξαρχής ξέρουν ότι δεν θα κερδίσουν.. γιατί τότε δεν θα είναι μόνο οι νέοι των 15 η 20 ετών.. θα είναι όλοι η νέοι των 30 των 40 των 50 ετών... !!
Σε όλα αυτά τους τα σχέδια λοιπόν.. πλανάται από πάνω.. το φάντασμα του Δεκέμβρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου