Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

8-1-1991 .. Τα όνειρα μας θα γίνουν εφιάλτες σας!!!!!

Απο τον Παντελή Πασπαλά
8-1-1991..Η απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη (και μπαμπάς της Ντόρας) ήταν σαφή.. Σπάσιμο των καταλήψεων (πάνω από 1700 σχολεία) με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος. Λυσσασμένοι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ , αλλά και <<νοικοκυραίοι>> κάθε απόχρωσης, κλπ επιτίθενται στα σχολεία. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους αμύνονται με κάθε τρόπο, τα σχολεία μετατρέπονται σε πεδία μάχης. 10.30 μμ, στην Πάτρα, πέφτει νεκρός ο Καθηγητής Ν. Τεμπονέρας χτυπημένος από λοστό στο κεφάλι. Η είδηση έφτασε δειλά δειλά στα σχολεία τα μεσάνυχτα.. Σαστίσαμε.. για λίγο όμως.. ο φόβος έδωσε τη θέση του στην οργή και την απόφαση για σύγκρουση νίκης. Της επόμενες 2 μέρες η Αθήνα η Πάτρα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις συγκλονίζονται από δυναμικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Στην Αθήνα η Αστυνομία διώχνεται κυριολεκτικά από το κέντρο όπου το καταλαμβάνουν επ΄ αόριστον μαθητές κυρίως, με την συμβολή σπουδαστών φοιτητών αλλά και άλλων νέων που κατέβαιναν συνέχεια στην Αθήνα. Μετά από οδομαχίες 2 ημερών ο τότε Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας (και όχι μόνο βλ. Σημίτη), Β. Κονογιαννόπουλος, δηλώνει παραίτηση και η κυβέρνηση αποσύρει πανικόβλητη το Νομοσχέδιο.
8-1-2010 … Τα όνειρα μας έφυγαν.. και έμειναν οι εφιάλτες20 χρόνια μετά δυστυχώς την αγωνία των νέων τότε, αλλά και το καμπανάκι που χτύπησαν, για αλλαγή πολιτικής, καμιά κυβέρνηση δεν την έλαβε υπόψη.
Τον εφιάλτη που βλέπαμε ότι μας ετοίμαζαν δεν τον αποτρέψαμε, και τώρα βιώνουμε τα χειρότερα…
Ξέρουμε όμως ότι και πάλι θα έρθουν οι νέοι του σήμερα και θα πάρουν την κοινωνία από το χέρι.. όπως εμείς τότε και θα την οδηγήσουν στην νίκη.. με τόλμη ..οράματα.. δυναμισμό.. και αποφασιστικότητα… Ας τους καλοδεχτούμε.. και αυτή τη φορά.. ας τους ακούσουμε…

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ μνημόσυνα
ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

1 σχόλιο:

  1. Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
    Προτείνουμε:
    Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
    Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
    Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
    Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
    Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
    Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
    Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
    Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
    Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
    Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
    ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.
    galaxiako.blogspot.com 27/02/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή