Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Και δαρμένοι.. και κατηγορούμενοι τα μέλη του ΕΕΚ



Από τον Πασπαλά Παντελή

Για μια ακόμη φορά ο παραλογισμός υψώνει το ανάστημα του απέναντι σε πολίτες που ζητούν δικαιοσύνη και απαιτούν ένα κράτος που να τους σέβεται.
Όλοι είχαμε <παγώσει> παρακολουθώντας από την τηλεόραση την <ΟΜΑΔΑ Δ> των αστυνομικών με τις μηχανές τους, να εφορμά ανάμεσα στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συντριπτικό κάταγμα της κλείδας, ρήξη λιθοειδούς, απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί και κατάγματα σε 6 πλευρά. Mέχρι σήμερα υποφέρει από έντονους μετατραυματικούς πόνους, ιλίγγους, αστάθεια και απώλεια ακοής από το αριστερό αυτί. Aν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη που επισκέφθηκε την τραυματισμένη Aγγελική Kουτσουμπού στον Eρυθρό Σταυρό- δήλωσαν ότι το επεισόδιο θα ερευνηθεί, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά ανακοίνωση. Mόνο η Τροχαία έχει επιληφθεί του θέματος, με εισαγγελική εντολή, προφανώς ευθυγραμμισμένη με την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, που εξ αρχής και πριν από οποιαδήποτε ανάκριση έσπευσε να χαρακτηρίσει τον τραυματισμό της Aγγ. Kουτσουμπού «ατύχημα».
Υποτιμούν ακόμη και την κοινή λογική αν νομίζουν πως μπορούν να περάσουν ως «τροχαίο ατύχημα» την επίθεση δεκάδων μηχανών της νεοσύστατης Oμάδας ΔEΛTA κατά διαδηλωτών σε μια περιοχή, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων είχε απαγορευτεί λόγω της πορείας δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που μετείχαν στη διαδήλωση μνήμης και αγώνα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιατρός Δημήτρης Γεωργίου που προσπαθούσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, τραυματίστηκε από κτυπήματα γκλομπ με θλάση μυός που για τη θεραπεία απαιτεί μια πολύ δύσκολη εγχείρηση, ενώ ο Θάνος Ζαμπέτης κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση, «οπλοφορία» (!) –γιατί κρατούσε σημαία του EEK- και απελευθέρωση κρατουμένου. O Θάνος Zαμπέτης ήταν ένας από αυτούς που κράτησαν τις μηχανές των επιτιθεμένων αστυνομικών και έτσι σήμερα γνωρίζουμε την ταυτότητα ενός.
Η Αγγελική Κουτσουμπού κατέθεσε μήνυση κατά του αστυνομικού Ποιμενίδη Θεμιστοκλή, του συνεπιβάτη του στη μοτοσυκλέτα, του επικεφαλής της ομάδας ΔEΛTA της αστυνομίας, της ηγεσίας της αστυνομίας και κατά παντός υπευθύνου, ενώ κατά αστυνομικών και άλλα μέλη του EEK (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα) πρόκειται εντός των ημερών να υποβάλουν μηνύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου