Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται….


Απο τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ
..θα μπορούσα να πω αρκετά σχετικά με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.. αντι αυτού επιλέγω να αντιγράψω την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ...γιατί είναι η ζωντανή απόδειξη οτι υπάρχουν άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ που έχουν αποφασίσει να μην τους λιώσουν τα γρανάζια της εξουσίας!!!!<...17 Νοέμβρη 1985,ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς πέφτει νεκρός από τη σφαίρα αστυνομικού.
6 Δεκέμβρη 2008, νεαρός πέφτει νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού. Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη αποδόθηκε από την αστυνομία. Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού Ε.Κορκονέα προκάλεσε το αυθόρμητο ξέσπασμα της κοινωνίας και όλους μας έβγαλε στους δρόμους της αμφισβήτησης. Αμφισβήτηση για ένα «σάπιο» σύστημα, αμφισβήτηση για τους κοινωνικούς θεσμούς, αμφισβήτηση με αιτία!

Το σύνθημα « στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες …» αντικατοπτρίζει την οργή εκείνων των ημερών και την απαίτηση για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Εκείνος που όπλισε το χέρι του αστυνομικού είναι εκείνο το σύστημα που μας θέλει να δουλεύουμε και να καταναλώνουμε περισσότερο, να μιλάμε και να διεκδικούμε λιγότερο, με απώτερο σκοπό να κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι αυτές που υπέστησαν τις περισσότερες καταστροφές τον περσινό Δεκέμβρη.

Γιατί τη σφαίρα που εξαπέλυσε ο αστυνομικός δεν τη δέχτηκε μόνο ο Γρηγορόπουλος, αλλά ολόκληρη η Ελληνική Νεολαία. Η νεολαία αυτή αγωνίστηκε, στοχοποίησε, ανέδειξε τον ένοχο και θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε αυτές τις σφαίρες, από οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προέρχονται.

Η Π.Α.Σ.Π. ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ καλεί το φοιτητικό κίνημα να συμμετάσχει μαζικά
• Στην πορεία την Κυριακή 6 Δεκέμβρη από το εργατικό κέντρο στις 13:00
• Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη από την Ακαδημία στις 12:00...>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου