Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Τώρα να μιλήσουν οι αμετανόητοι του νεοφιλελευθερισμού και της ελεύθερης αγοράς....


http://ppaspalas.blogspot.com/2009/08/blog-post_07.html

Νοεμβριος 2008
...Παγκόσμια οικονομική κρίση, πανικός στα χρηματιστήρια, μεγάλες Τράπεζες καταρρέουν, μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες κλείνουν, η <αγορά> εκπέμπει SOS... διεθνής ύφεση, <πάγωμα> μισθών, και συντάξεων... Τα θυμόσαστε?...ήταν η μόνιμη παγκόσμια ειδησιογραφία..
Φεβρουαριος 2009
..Οι κυβερνήσεις με <αίσθημα ευθύνης> δίνουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, άκριτα, χωρίς όρους, χωρίς σχέδιο. Την ίδια ώρα παγώνουν συντάξεις και μισθούς, ενώ τα <μεγαλοστελέχη> των τραπεζών μοιράζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για τις <επιτυχίες> τους.
Αυγουστος 2009
...Οι τράπεζες ανακοινώνουν υπερκέρδη... οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρωτοφανή αύξηση πωλήσεων, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτείνει για την Ελλάδα Κατάργηση Δώρων και επίδομα άδειας για τους συνταξιούχους!!!!!!!!!
Εγώ οικονομολόγος δεν είμαι αλλά ας μας απαντήσει κάποιος:
-Αυτή είναι η αυτορύθμιση της αγοράς?
Ας μας πουν αυτοί που γιγάντωσαν τις τράπεζες την τελευταία 20ετία, και αντί να γίνουν <κύριος μοχλός ανάπτυξης>, σήμερα είναι οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες των Ελλήνων... μήπως πρέπει εμείς να πληρώσουμε τα ανοίγματα στην Ανατολική Ευρώπη? Μήπως εμείς επιλέξαμε τον <μικρομεγαλισμό> της δεκαετίας του 90' ..για να γίνουμε <τα αφεντικά των Βαλκανίων> αντί να επενδύσουμε σε παραγωγικές μονάδες και το κοινωνικό κράτος?
Και τέλος τι να περιμένουν οι εργαζόμενοι σήμερα, όταν στην εποχή της ανάπτυξης του 4% του ΑΕΠ (1998-2004), οι πραγματικές τους αυξήσεις δεν ξεπέρασαν το 1%, και τα συνδικάτα κοιμόντουσαν, η έκαναν <πλάτες> για τον <εκσυχρονισμό> της χώρας?
Ένα οικονομικό σύστημα καταρρέει όταν δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή.... και σήμερα δυστυχώς η ευτυχώς δεν υπάρχει ούτε ανοχή αλλά ούτε και αντοχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου