Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ






Τα Ιστολόγια neagenia & 30plus,

η Δημοτική Κίνηση 16χρονη Πόλη,

η Μ.Κ.Ο. InetCosmos


την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 και ώρα 19:30

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Κορυδαλλού (Σολωμού 2-4 Κορυδαλλός),

παρουσιάζουμε το βιβλίο του Gazi Kaplani «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων»

και συζητάμε με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση & μετανάστης».

Με αφορμή ένα λογοτεχνικό έργο, αναπτύσσουμε πολιτικό διάλογο για ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην κοινωνική συνοχή και στον ρόλο των ΟΤΑ στην ένταξη των μεταναστών.

Παρουσίαση

Γιώργος Στεφανίδης φιλόλογος, δ/ντης 5ου Λυκείου Κορυδαλλού

Εισηγητές

Gazi Kaplani δημοσιογράφος – συγγραφέας

Δημήτρης Παρσάνογλου Δρ Κοινωνιολογίας-ερευνητής Παντείου Πανεπιστημίου.

Λυκούργος Χατζάκος πρ. InetCosmos

Βασίλης Χρονόπουλος υπεύθυνος διαδικτυακού περιοδικού «Διαβατήριο»

Παναγιώτης Συριόπουλος ερευνητής υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Πειραιά.

Συμμετέχουν - Παρεμβαίνουν

Μερόπη Κατσάνου -16χρονη Πόλη
Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος -πρ. «Εταιρείας Πολιτισμού & Επιστημών»
Μανώλης Ψαρρός -Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά
Ίνα Παναγιώτη-μετανάστρια, μέλος του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΠΑΣΟΚ
Χρήστος Καπάταης - οικονομολόγος, μέλος του τομέα ΕΒΕ ΠΑΣΟΚ

Παντελής Πασπαλάς - 30
plus

Αναστάσης Μουράτη - πρόεδρος Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας –παράρτημα Ελλάδος

Baki Gioliku-Shoqata Kulturore ArtistikeAtdheu”(Σύλλογος Πολιτισμού&Τεχνών «Η Πατρίδα»)

Gylsen Zilma -πρόεδρος νεολαίας Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας –παράρτημα Ελλάδος

Hasan Husein εκπρόσωπος PUK (Πατριωτική Ένωση Κουρδιστάν) – Ιράκ

Shamal Mohammad υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων PUK

Khaled Al- Tounsi -Federation Arab journalists (Ομοσπονδία Αράβων Δημοσιογράφων)

Hosnau Isso Ένωση Κούρδων Συρίας

Dr Shoress Abdullah Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Ιράν

Abu Ashur – Sargon Asuri & Kheldani Iraq

Ismail Michail εκπρόσωπος Ένωσης Mabein Nahrein


Στον χώρο της εκδήλωσης, παρουσιάζονται γλυπτά έργα του Ιρακινού Κούρδου γλύπτη κ. Siruan Said Sophi.

χάρτης



Συγκοινωνία:

Από Αθήνα: Λεωφορεία Α 17 & Β 17 (αφετηρία Ζήνωνος ), στάση Φυλακές

Μετρό σταθμός Αιγάλεω και μετά λεωφορεία Α17, Β17, 806, 807

Από Πειραιά: Λεωφορεία 809 & 810 (αφετηρία στην Εθνικής Αντιστάσεως) στάση Φυλακές

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Και δαρμένοι.. και κατηγορούμενοι τα μέλη του ΕΕΚ



Από τον Πασπαλά Παντελή

Για μια ακόμη φορά ο παραλογισμός υψώνει το ανάστημα του απέναντι σε πολίτες που ζητούν δικαιοσύνη και απαιτούν ένα κράτος που να τους σέβεται.
Όλοι είχαμε <παγώσει> παρακολουθώντας από την τηλεόραση την <ΟΜΑΔΑ Δ> των αστυνομικών με τις μηχανές τους, να εφορμά ανάμεσα στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συντριπτικό κάταγμα της κλείδας, ρήξη λιθοειδούς, απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί και κατάγματα σε 6 πλευρά. Mέχρι σήμερα υποφέρει από έντονους μετατραυματικούς πόνους, ιλίγγους, αστάθεια και απώλεια ακοής από το αριστερό αυτί. Aν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη που επισκέφθηκε την τραυματισμένη Aγγελική Kουτσουμπού στον Eρυθρό Σταυρό- δήλωσαν ότι το επεισόδιο θα ερευνηθεί, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά ανακοίνωση. Mόνο η Τροχαία έχει επιληφθεί του θέματος, με εισαγγελική εντολή, προφανώς ευθυγραμμισμένη με την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, που εξ αρχής και πριν από οποιαδήποτε ανάκριση έσπευσε να χαρακτηρίσει τον τραυματισμό της Aγγ. Kουτσουμπού «ατύχημα».
Υποτιμούν ακόμη και την κοινή λογική αν νομίζουν πως μπορούν να περάσουν ως «τροχαίο ατύχημα» την επίθεση δεκάδων μηχανών της νεοσύστατης Oμάδας ΔEΛTA κατά διαδηλωτών σε μια περιοχή, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων είχε απαγορευτεί λόγω της πορείας δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που μετείχαν στη διαδήλωση μνήμης και αγώνα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιατρός Δημήτρης Γεωργίου που προσπαθούσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, τραυματίστηκε από κτυπήματα γκλομπ με θλάση μυός που για τη θεραπεία απαιτεί μια πολύ δύσκολη εγχείρηση, ενώ ο Θάνος Ζαμπέτης κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση, «οπλοφορία» (!) –γιατί κρατούσε σημαία του EEK- και απελευθέρωση κρατουμένου. O Θάνος Zαμπέτης ήταν ένας από αυτούς που κράτησαν τις μηχανές των επιτιθεμένων αστυνομικών και έτσι σήμερα γνωρίζουμε την ταυτότητα ενός.
Η Αγγελική Κουτσουμπού κατέθεσε μήνυση κατά του αστυνομικού Ποιμενίδη Θεμιστοκλή, του συνεπιβάτη του στη μοτοσυκλέτα, του επικεφαλής της ομάδας ΔEΛTA της αστυνομίας, της ηγεσίας της αστυνομίας και κατά παντός υπευθύνου, ενώ κατά αστυνομικών και άλλα μέλη του EEK (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα) πρόκειται εντός των ημερών να υποβάλουν μηνύσεις.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Βάλτε πλαφόν στα καύσιμα…και όχι στα όνειρα μας!!!!



ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

Δεν έχει προηγούμενο η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού μας, από την Ε.Ε., τα ΜΜΕ, και τους οικονομικούς οίκους, την ώρα που η κυβέρνηση αρκείτε στο να διαψεύδει η να αφήνει ανοιχτά διάφορα σενάρια που εκπονούν οι <σοφοί> της Ευρώπης. Σοκ και δέος από εφημερίδες ραδιόφωνα κλπ. με ομοβροντίες πανικού και εκβιαστικά διλήμματα, για άμεση υποδούλωση μας στις επιταγές τους. Ζητούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή την απεμπόληση δικαιωμάτων, μισθών, συντάξεων, μνήμης, αξιών και κάθε έννοια αξιοπρέπειας.
Τι λέτε? Έχουμε Ελληνική Κυβέρνηση η όχι? Γιατί κάναμε αυτές τις εκλογές τον Οκτώβριο?
Ποιους τρομοκρατείτε και ποιους απειλείτε με νέα μέτρα πριν καν εφαρμόσετε (αν τα εφαρμόσετε τελικά) αυτά που εξαγγείλατε?
Είναι κοινά παραδεκτό ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που κατέθεσε σε εκλογές Σοσιαλιστικό κόμμα στην Ευρώπη εδώ και 25 χρόνια τουλάχιστον. Με αυτό βγήκανε και παλέψανε ώστε το κίνημα να ανακτήσει την αξιοπιστία του και να επουλώσει τα τραύματα του από την τελευταία διακυβέρνηση Σημίτη εκατοντάδες νέοι άνθρωποι στις γειτονιές και μάθανε στον κόσμο να ελπίζει ξανά. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!....
Και τώρα τι? Ξαφνικά το φάντασμα του <φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού> ξανά μπροστά μας? Και τι νομίζετε ότι θα κάνουν? θα κρυφτούν από τις γειτονιές τους, από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τους ντροπιασμένοι για να μην τους πουν ότι τους εξαπατήσανε? ..λάθος, θα πολεμήσουν,…θα σας πολεμήσουν
Δεν σας έκαναν κυβέρνηση για να απειλείτε με ποινές όσους συνταξιούχους και χαμηλόμισθους δεν συγκεντρώσουν, τις αποδείξεις σας. Δεν σας έκαναν κυβέρνηση για να είστε μεταφορείς των <νέων εκ Βρυξελλών>
Δεν σας έκαναν κυβέρνηση για να μειώνετε μισθούς ακόμα και κάτω των 1500 ευρώ
Δεν σας έκανα κυβέρνηση για να διπλασιάσετε τους ανέργους.
Δεν σας έκαναν κυβέρνηση για να διαλύσετε ότι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό.
Πότε περιμένετε να βάλετε πλαφόν στα καύσιμα? Όταν πάει η βενζίνη 2 ευρώ? (ακόμα θυμόμαστε τις <<στρογγυλοποιήσεις>> λόγο ευρώ το 2001, που και τότε η Κυβέρνηση άφησε απροστάτευτο τον λαό στα νύχια των κερδοσκόπων.
Πού είναι επιτέλους το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά?
Το ΠΑΣΟΚ ΟΦΕΙΛΕΙ την νίκη του στους εκατοντάδες ανώνυμους αγωνιστές που δεν <γκρινιάζουν> για μια κυβερνητική θέση, αλλά αγωνιούν για το μεροκάματο της επόμενης μέρας.
Γιατί το έκαναν κυβέρνηση:
Για προστατέψει τους αδύναμους από την οικονομική κρίση
Για να προστατέψει την εργασία.
Για να προστατέψει τους δανειολήπτες από τις τράπεζες
Για να δώσει διέξοδο και όραμα στη νέα γενιά,
και αυτοί είναι οι <πλέον> επικίνδυνοι, γιατί δεν συναλλάσσονται, γιατί δεν χρωστάνε σε κανέναν. Ένοχοι σήμερα, δεν είναι όσοι μιλούν, αλλά όσοι σιωπούν και επιδιώκουν να <βουλιάξει> το καράβι, και να πάρουν τα <ασφάλιστρα> η και το <τιμόνι>.
Καλό αγώνα……